Friday, 13 January 2012

mggu pertama

skang ni da stat budak2 skola msuk kesekolah semula.. bg stud bru, mcm2 gelagat yg bole kite lihat spt menangis, protes xnk g  skola & mcm2 lg.. slalunye aksi2 cmni dpt kite tgk bile kanak2 1st time msuk ke satu2 tmpt tnp parents mereka.. ni jugakla yg berlaku bila ank sedara sy br melangkah keskola tadika 5 thn beliau yg berada di sblh umah.. huhuhu excited sy nk tau segala yg berlaku diskola dia..nk dijadikan citer 1st day school dia menangis seharian tp tidakla smpi meraung2 cme air mata yg berlinang.. bile ditny how's ur school.. dgn slambernye dia akn jwb..menanges.. bgga plak dgn jwpn tu.. tmbh bgga bila dia cll aunt & ucu dia utk btau ape yg berlaku di skola.. haish semgat nk btau kt sume org..
2nd day.. ibu dia cme anta & blk, tp ibu dia smpt pesan '' kalau uyul x nanges, mggu nih kte g mkn kepsi'' tp harapan siibu hampeh bile dia ttp menanges lg.. bile ditny skola cmne dia ckp arini uyul nanges sket2 je.. uyul lap2 mata pkai lap tgn angry bird.. hahaha smpi handkerchief ape pon dia nk btau.. 
mggu pertama persekolahan dia, rsenye cme 2 hari je dia nk nanges.. lain2 hari da ok.. & hari pd sabtu spt yg ibu dia jjikan utk mkn kepsi knela ditunaikan..

Wednesday, 4 January 2012

happy new year!!!!! kebaboomm tebabo.. ;)

sbnrnye bkn happy new year.. tp happy belated new yearla..
kalo cite psl new year je mst sume umat nk wat azam baru.. pdhal azam yg lps pon x sempurna lg..huhuhu sbnrnye bgos gak ade wat azam ni..atleast bole ade target yg nk kne achieve.. 
erm azam sy utk 2012 is im trying to be a gud wife..hahaha calon2 pon xde tp da berangan nk jd gud wife plak..
e2 azam sy..azam anda cmne plak??

Friday, 25 February 2011

LuCu

td dlm kluz kne wat tutorial..tp dlm 7 soalan cme 1 je yg btol..haish sabo je la..then lect ade tny sape yg btol sume..dia pon tgk muke student dia sorg2, tp xde sape pon yg btol sume.. sy yg tgk je dia dr td tetbe dia tny sy "awk btol sume ke?" sy dgn slumbernye reply "slh sume" tp dia cm x caye & soh sy ulang blk..tp sy ttp ckp bnd yg sme & dia cme geleng2 smbl ckp.."oo slh sume" pas2 sume kwn2 ape lg..pndg kt syla cme disbbkan statement sy 2..hehehe tp lps 2 ade gak sy kne tny soalan lg..jwpn pon slh lg..tp ade kwn btau jwpn yg sbnr..sy pon cpt2 tkar jwpn..br lect 2 senyum sbb jwpn btol..hahaha
wif love,
          art agj

 

Thursday, 24 February 2011

ReQuEsT..

pict ni mmg x nmpk yg i sdg pkai bju kurung tp cmnila gaya i bile g kluz..;)
smlm pas abis kluz + amik slip exam..otw nk g mam ade la teserempak ngan kwn llki..kalo da teserempak mstla nk tny2 gsip sket..bile da abes gsip tetbe kwn llki 2 nk request something from me..i pon ckpla "xyahla nk request2 nih..lgpon request u slalu mengarut je" sbnrnye slame ni dia ade gak request tp i x penah ckp cm2 ngan dia..tetbe smlm tekeluar plk ayt yg cm2.. time i ckp cm2 dia da gelak bahak2 pas2 siap ckp lg "mne u tau i nk request merepek nih?" i ckpla yg i xtau pape..sje je reply cm2..then i tny lg ngan dia "ape yg u request ngan i?" then he replied "can u wearing other than baju kurung 4 tomorrow class??..only 4 me..pls~ " (wat2 mke manje plk) aduyai.. pas2 i gelak2 smbl ckp "xde mknenye i nk tukar" tp kwn i pon ade gak ckp ngan kwn llki i 2 dia ckp "kalo u nk tgk dia x pkai bju kurung jmp dia kt shopping mall" hahaha lucu btol bile ade org yg nk kite tkr semate2 utk dia + slhke kalo bebaju kurung g kluz dr time dip until now?? perspektif org bebeza2 kan..hehehe tp kan mlm td i ade mntk opinion ngan kwn i ttg request nih..tp kwn i plk yg tetbe emo..kwn i ckp "kalo dia nk sgt tgk org tukar imej g r tgk astro 1 2 3 tukar!! hahaha lucu plk tgk respon kwn i 2..
          wif love,
          art agj

JuNiOr

hye..sy budak baru kat cni..
mcm mane sy bole nk wat blog nih yeh??
ni sume sbb kakak kwn sy btau yg die ade wat blog..
so tetbe sy pon mcm excited nk try blog nih..
sy hrp2 sume org happy ngan kewujudan blog sy.. ;)
peace~ v

wif love,
art agj